Elev.jpg
sq2.jpg

Somerset House

Kritzinger Architects were appointed to transform an old existing dwelling of little aesthetic value into a new family home in Somerset West. The existing layout of the house was modified to function more efficiently and a new loft space designed to span the full length of the building. The existing facade was re-designed to reflect a contemporary barn aesthetic, with walls clad in simple Victorian profile sheeting and industrial style metal framed windows. A large double volume space was created over the living dining area and walls to the North and South opened up to introduce natural light deep into the heart of the home . 

The home was completed in May 2021.

 

Somerset West (2).jpg
Somerset West (14).jpg
Somerset%20West%20(8)_edited.jpg
Somerset West (10).jpg
Gable.jpg
Somerset West (4).jpg
Somerset West (6).jpg
Somerset (2)_edited.jpg
Fraga (2).jpg
sq1.jpg
Somerset West (13).jpg
SW (2).jpg
SW (3).jpg